Hirdetés

Tizen-mobillal támad a Samsung



|

Komoly specifikációval érkezik az első Tizen OS-el szerelt Samsung mobil.

Hirdetés

A San Franciscoban ma elstartolt Tizen Developer Conference 2014 egy hatalmas bejelentéssel indult, hisz a Samsung lerántotta a leplet az első Tizen-rendszerű készülékéről. A dél-koreai gyártó Z kódjelű csodafegyvere hardveresen csak minimális visszalépést mutat jelenlegi zászlóshajójához - az S5-höz - képest.

Hirdetés

A Tizen legfrissebb, 2.2.1-es verziójával érkező készülék gyorsaságáért egy Quad core-os, magonként 2,3 GHz-es órajelen ketyegő alaplap (vélhetően Snapdragon 800), illetve 2 GB RAM felel majd. A megjelenítő mérete és pixelszáma is kicsit kisebb értékeket mutat a csúcsmodellhez viszonyítva, hisz a Z-be "csupán" egy 4,8-es képátlójú, HD felbontású, Super AMOLED kijelzőt építettek a Samsung mérnökei. A mobil bőrborítású hátlapja egy 2600 mAh-es akkumulátort, NFC modult, illetve egy 8 megapixeles kamerát is rejt. További hardveres extraként beszerelésre került még az S5-ben debütált pulzusmérő, illetve egy home-gomb mögé rejtett ujjlenyomat olvasó is felbukkan a specifikációt taglaló impozáns listán.

A készülék - várhatóan ősszel - az orosz piacon jelenik meg elsőként,hivatalos áráról még nem érkezett információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.