Hirdetés

Több az e-reader mint a táblagép tulajdonos



|

Több amerikai használ elektronikus könyvolvasót, mint táblagépet, vezetnek a spanyol ajkúak.

Hirdetés

A Pew Research Institute május 22-én lezárt felmérésében 2277 felnőtt vett részt, az eredmények szerint a megkérdezettek 12 százaléka rendelkezik e-readerrel és csak 8 százalékuk valamilyen táblagéppel (pl. iPad).

 

Ez nem pusztán a pillanatnyi állapot, hanem egy tartós trend, ugyanis az utóbbi hat hónapban (2010 november és 2011 május között) jobban nőtt az eBook olvasó tulajdonosok, mint a táblagép tulajdonosok száma.

 

A vizsgált időszak kezdetén az amerikai felnőttek 6 százaléka rendelkezett e-readerrel, idén májusra már 12 százalékuk mondhatta el ugyanezt. Ugyanezen időszakban 5-ről 8 százalékra nőtt a táblagép tulajdonosok aránya, e növekedés nagy része viszont tavaly novemberben realizálódott, a felmérés utolsó 5 hónapja során csak minimálisan, 1 százalékban nőtt a tulajdonosok száma.

 

Jelenleg az amerikaiak 3 százaléka rendelkezik mindkét eszközzel, 9 százalék csak e-readerrel és csak 5 százalék az, akinek táblagépe van, de olvasója nincs.

 

A telefonos felmérés azt is kimutatta, hogy a spanyol ajkú amerikaiak a leggyorsabban növekvő vásárlói csoport mind az e-reader, mind a táblagép kategóriában. Körükben a hat hónap alatt 5-ről 15 százalékra nőtt az eBook olvasó tulajdonosok aránya.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.