Hirdetés

Töretlen a K800i sikere - pénzügyileg is



|

A Sony Ericsson rekordnegyedév nagy mértékben a K800i sikerteméknek köszönhető.

Hirdetés

A leszállított telefonkészülékek száma a negyedévben elérte a 19,8 milliót. Ez 43%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, és a piaci növekedési ütem körülbelül kétszeresének felel meg. A negyedévben az árbevétel 2913 millió euró volt, ez egy év alatt 42%-os növekedést jelent. Az adózás előtti eredmény 433 millió euró volt, ez egy év alatt 187%-os növekedésnek felel meg. A nettó eredmény 298 millió euró volt. A Sony Ericsson a negyedév alatt megnövelte piaci részesedését, ami a sikertermékeknek, mint például a K800 Cyber-shotTM telefonnak illetve a WalkmanŽ telefoncsaládnak köszönhető. A vállalat a negyedév végén tovább erősítette zenei termékválasztékát az új felső kategóriás WalkmanŽ telefon, a W850 piacra dobásával. A három sáv és az UMTS között váltani képes telefonon akár ezer zeneszám is tárolható. A Sony Ericsson zenei termékválasztékát illető másik fejlesztés a PlayNowTM szolgáltatás bővítése; ezentúl teljes zeneszámok tölthetők le vezeték nélkül a felső kategóriás WalkmanŽ típusokra, például az új W850 készülékre. A másik fontos esemény az M-BUZZ, az új előadókat és zenéjüket támogató vezetékes és mobil internetes webhely beindítása.
Az átlagos eladási ár növekedett az előző negyedévi adatokhoz képest. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a közép- és felső árkategóriás típusok nagyobb arányban vannak jelen a termékválasztékban; másik oka a K800 Cyber-shotTM telefon sikere a negyedévben. A Sony Ericsson 2006-os előrejelzése továbbra is több mint 950 millió készülék a telefonok világpiacán. Ennek alapján a vállalat számításai szerint teljesítménye felülmúlta a piac növekedési ütemét; több mint 1 százalékpontos piaci részesedést szerzett a negyedévben, és így elérte a kb. 8%-os világpiaci részesedést.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.