Hirdetés

Toronymagasan vezet az Android az USA-ban



|

A harmadik negyedévben majdnem minden második újonnan vásárolt okostelefonon a Google rendszere futott.

Hirdetés

A Canalys kiadta az Egyesült Államokra vonatkozó, 2010. harmadik negyedévének adatait összefoglaló okostelefon-statisztikáját, mégpedig operációs rendszerek szerinti bontásban. A piackutató vállalat szerint az országban a vizsgált három hónapban összesen 20,9 millió smartphone-kategóriás készüléket adtak el, az Android pedig hatalmas előnyt szerzett.

 

 


A Google rendszere a becslés szerint 9,1 millió értékesített eszközön futott, így 43,6 százalékkal a cég magabiztosan vezet vetélytársai előtt az USA-ban. Az OS igazi robotként menetel, egy év alatt 1309 százalékkal nőtt a keresőcég nemzetközi részesedése, világszerte 20 millió androidos okostelefon talált gazdára, így mára a komplett piac körülbelül 25 százalékát uralják.


Visszatérve az Egyesült Államokra: a második helyen az Apple végzett 5,5 millió eladott készülékkel, így 26,2 százalékos a részesedésük - egészen elképesztő teljesítmény, hiszen lényegében az iPhone 4-ről van szó. Nem kell szégyenkeznie a kanadai RIM-nek sem, 5,1 millió értékesített készülékkel 24,2 százalékot hasítottak ki a tortából.


A maradék hat százalékon testvériesen osztozik a Windows Mobile, és az összes többi rendszer - a Symbian harmadik negyedévi részesedésével már nem is érdemes foglalkozni. Ez a 3-3 százalék összesen 1,2 millió eladott okostelefont jelent, a sereghajtók közül vélhetően csak a Microsoft lehet képes a közeljövőben emelni a részesedését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.