Hirdetés

Történetének első veszteséges negyedét zárta a HTC



|

A tajvani gyártó bevételei éves szinten 33 százalékkal csökkentek.

Hirdetés

A HTC csütörtökön tette közzé a 2013-as üzleti éve első negyedévére vonatkozó auditálatlan üzleti eredményeit. A cég fennállása óta először veszteséget termelt; az illetékesek már júliusban igyekeztek felkészíteni a részvényeseket a várható rossz eredményre.

A tajvani gyártónak 47,05 milliárd új tajvani dolláros (cca.1,6 milliárd USD) bevétel mellett 3,5 milliárdos (119 millió USD) veszteséget kellett elkönyvelnie.

Hirdetés

A HTC valamivel nagyobb, 50 és 60 milliárd közötti bevételre számított; a jelek szerint a cég újonnan bemutatott készülékeinek – köztük a rendkívül népszerű HTC One – forgalma nem váltotta be az előzetes várakozásokat.

A cég bevételei éves összehasonlításban 33 százalékkal csökkentek – ami már csak azért is kínos, mert legnagyobb piaci versenytársuk, a dél-koreai Samsung megint rekordnyereségre számít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.