Hirdetés

Tovább bővül a Google moduláris telefonja



|

A darabokból összerakható Google okostelefon hamarosan Rockchip processzorokat is támogat.

Hirdetés

A Projekt Ara a Google egyik igen érdekes kezdeményezése egy, a felhasználók által összeállítható okostelefon kapcsán. Alapból csak egy „csontvázat” vásárolunk meg, majd saját szánk ízlése szerint választunk és csatolunk hozzá kijelzőt, akkumulátort, processzort és egyéb elemeket. Az első modellek csak a Texas Instruments OMAP 4460 chipjeivel készültek, a kínai Rockchip gyártóval való együttműködés azonban komoly változásokat hozhat.

 

Hirdetés

 

A Google és új partnerének célja, hogy olyan UniPro interfészű CPU-t hozzanak létre, ami a Project Ara modulok része lehet, éppen úgy, mint a kamera vagy a vezeték nélküli eszközök. Az első Rockchip processzorokkal szerelt prototípusok megjelenésére jövő év elején számíthatunk, addig is érdemes azonban megjegyezni, hogy az elkövetkezendő hetekben a Google megkezdi az első bemutatókon nem túl fényesen szereplő Project Ara hardverek szállítását a kiválasztott gyártóknak. A darabokból összeállítható okostelefon ezek alapján a következő 1-2 évben bukkanhat fel az üzletekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.