Hirdetés

Tovább tisztult a hazai mobilpiac



|

Eddig folyamatosan csökkent idén az előfizetések száma.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nemrég kiadta az augusztusra vonatkozó, a három magyar szolgáltató által önkéntesen átadott adatokra épülő mobilos jelentését. Érdekes, bár nem meglepő módon az év nyolcadik hónapjában is közel 26 ezres mínuszban zárt az előfizetések száma, immáron 11,676 millióra csökkent a decemberben beállított 12,011 milliós rekord.

 

 


Az aktív (az utolsó három hónapban hívást fogadó és/vagy indító) ügyfelek száma augusztusban 10 ezerrel 10,994 millióra nőtt, így lassan, de biztosan közeledik egymáshoz az elméleti és gyakorlati ügyfélszám. Ettől függetlenül az inaktív SIM-ek mennyisége továbbra is rendkívül magas, ezen érték lényegi csökkenése vélhetően csak a feltöltősök arányának apadásával együtt várható.

 

 


Az NMHH beszámolója szerint a forgalmazásban résztvevők száma alapján a Vodafone piaci része 22,68 százalékról 22,66 százalékra, a Telenoré 32,2 százalékról 32,1 százalékra csökkent, míg a T-Mobile-é 45,12 százalékról 45,23 százalékra emelkedett.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.