Hirdetés

Továbbra is lejtmenetben a Symbian



|

Két negyedéven belül az Android lehet az első számú mobilos operációs rendszer.

Hirdetés

Nemrégiben beszámoltunk az Egyesült Államok okostelefon-piacának jelenlegi állásáról, amely a ranglétrát tekintve nagyban hasonlít a nemzetközi helyzethez - eltekintve attól az apróságtól, hogy a tengerentúlon szinte ki sem mutatható a Symbian operációs rendszer.

 

Gartner: nemzetközi okostelefon-piac (2010/11)
Gartner: nemzetközi okostelefon-piac (2010/11)

 


A Gartner legfrissebb adatai szerint ettől függetlenül a Nokia platformja világviszonylatban továbbra is az első, viszont jövő év közepére várhatóan átveszi tőle az Android a stafétabotot. Az egy év alatt lezajlott piaci változásokat szemléltető táblázat döbbenetes: a vizsgált időszakban a Google rendszere 22 százalékkal növelte a részesedését, ráadásul a példa nélküli menetelésnek vélhetően még koránt sincs vége.

 

Gartner: nemzetközi okostelefon-piac (2010/11)
Gartner: nemzetközi okostelefon-piac (2010/11)

 


Az Apple egyelőre stagnál, a RIM komoly szeletet veszített a tortából, a Windows Mobile szereplése pedig nem meglepő - meglátjuk majd, hogy a Windows Phone 7 képes lesz-e megmenti a redmondiak becsületét. Az összefoglaló néven csak linuxos mobilokként emlegetett kategória nem remekelt (bár az Android is a pingvines kernelre épül, amely rögtön más megvilágításba helyezi a dolgot), az egyéb rendszerek részesedése elvileg nem változott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.