Hirdetés

Továbbra is szenved a Nokia



|

Ugyan csökkent a vállalat vesztesége, ám a jövőben túlságosan sok múlhat a Windows Phone 7-es mobiljaik sikerén.

Hirdetés

A Nokia nemrég nyilvánosságra hozta az idei harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amely - legalábbis egy átlagos érdeklődő számára - rendkívül ellentmondásos képet fest a vállalatról. Elsőként megemlítendő, hogy a finnek 106,6 millió mobil értékesítettek az utóbbi három hónapban, ebből 89,8 millió alapkészülék, míg a maradék 16,8 millió okostelefon volt.

 

 


Az alapmobilok eladásai az egy évvel ezelőtti értékhez képest 8 százalékkal emelkedtek, viszont az okostelefonok értékesítési mutatója ugyanezen időszak alatt 38 százalékkal csökkent. Összességében a Nokia „Eszközök és Szolgáltatások" divíziója 132 millió eurós profitot termelt az utóbbi három hónapban, azonban a többi veszteséges részleg (NAVTEQ, Nokia-Siemens Networks) miatt a komplett vállalat 71 millió eurós veszteséggel zárta a taglalt időszakot.


A friss jelentés érdekessége, hogy ez a finnek utolsó olyan statisztikája, amelyben - legalábbis lényeges mértékben - nem játszott szerepet a Windows Phone 7, ám a hónap végén elméletileg végre bemutatkoznak a Nokia első mangós mobiljai, amelyek pozitív vagy negatív fogadtatása már nagymértékben ki fog hatni az idei utolsó negyedév eredményeire.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.