Hirdetés

Továbbra is tilos lesz a repülőkön mobilozás



|

Hirdetés

A témában hosszú idő óta a mostani volt az első kongresszusi meghallgatás, amelyen a képviselőház albizottsága valósággal kinevette a mobiltelefon repülőn való használatát 14 éve tiltó törvény eltörlésére tett tervezetet - adta hírül a USA Today. "Minden bizonnyal a legutolsó dolog amit a légi utasok szeretnének, hogy rá legyenek kényszerítve arra, hogy végighallgassák a mellettük ülő mobi telefonon folytatott diskurzusát annak ügyes-bajos dolgairól, magánéleti problémáiról, a legújabb valóság showról, vagy percenként arról, hogy mikor fog megérkezni" - mondta John Mica az albizottságot vezető floridai demokrata.

Bizonyos állami hatóságok egyetnemértésüknek adtak hangot a törvény esetleges eltörlésével kapcsolatban. Jó páran lennének azok, akik ártó vagy akár életveszélyes szándékkal is használnák telefonjaikat" - fejtette ki Laura Parsky, az USA igazságvédelmi minisztériumának bűnügyes munkatársa.

A honvédelmi tárca tisztviselői szintén aggódnak. Véleményük szerint a tilalom eltörlése révén szabad kezet adnának a terroristáknak, hogy kapcsolatba léphessenek földi társaikkal, vagy távirányítású bombával robbantsanak fel gépeket.

A texasi republikánus Ted Poe úgy véli, a törvénymódosítás nem járna ilyen következményekkel. "Miért hisszük azt, hogy ha egy repülőgépen utazó elvetemült bűnöző, aki arra készül, hogy számítógépével vagy mobiltelefonjával élesítsen egy bombát csak azért eláll szándékától, mert valaki megkéri rá? Ha akarják, úgyis találnak rá módot, hogy megtegyék, amire készülnek. Elég csak a mosdóba menniük" - érvelt Poe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.