Hirdetés

Továbbra is zavaros a Microsoft névadása



|

A cég szerint a Surface RT jelzés csak összezavarta a vásárlókat.

Hirdetés

A tavalyi első generációs Microsoft Surface RT táblagép nem bizonyultak hatalmas üzleti sikernek, konkrétan a borzalmas eladások miatt a vállalat 900 millió dolláros veszteséget volt kénytelen leírni az idei utolsó fiskális negyedévben. Az NVIDIA Tegra lapkakészletes eszközön Windows RT platform dolgozik, amely ránézésre ugyan teljesen azonos a Surface Pro modellen található Windows 8-cal, ám technikai okból nem képes futtatnia a megszokott windowsos programokat.

Hirdetés


Ettől függetlenül a Microsoft még nem tett le az eszközről, néhány héttel ezelőtt bejelentették a már Windows RT 8.1 és Windows 8.1 rendszerekkel nemsokára piacra kerülő Surface 2 és Surface 2 Pro táblagépeket. Előbbi nevéből kikerült az „RT” jelzés, ugyanis az első generációs termék bukását a hírek szerint a redmondiak illetékesei egy az egyben rákenték a „zavaros” névre, reményeik szerint az új elnevezési stratégiával már minden világos lesz a fogyasztók számára.


Ezen lépéssel a céljuktól eltérően sajnos talán csak tovább keverhetik a katyvaszt, különösen annak fényében, hogy az elkövetkező hónapokban a Surface 2 ára környékén teljes értékű Windows 8.1-et futtató táblagépek is kaphatóak lesznek, a kevésbé tájékozott vásárlóknál eddig legalább az „RT” név megcsengethette a vészharangot.


(Az információ forrása: PC Advisor, Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.