Hirdetés

Továbbra sem lesz Tizen-alapú okostelefon



|

A Samsung még mindig csak mérlegeli a Tizen kínálta lehetőségeket.

Hirdetés

Aki abban reménykedett, hogy hosszas késlekedés után a Samsung a Mobile World Congressen végre mutat egy Tizen platformra építő okostelefont, annak csalódnia kell. Bár a dél-koreai gyártó már hónapok óta dolgozik effajta készüléken, az MWC-n inkább csak tizenes okosórákat mutatott be, a telefonnal pedig nem foglalkozott, hiába tett ígéreteket korábban. A CNET-nek adott nyilatkozatukban azt is elárulták, hogy jelenleg a piaci igényeket mérlegelik, illetve a lehetőségeket a Tizen-alapú készülékkel kapcsolatban. 

Hirdetés

Mindezek tekintetében még optimális esetben is körülbelül egy évet késik az első Tizen-telefon. Van viszont helyette Gear 2 és Gear 2 Neo okosóra, és annyi információ, hogy a Samsung az Intellel karöltve hónapok óta fejleszt már egy okostelefont is, ami azonban a hardveres és alkalmazásboltos fejlesztések miatt újra és újra késik. 

Bár a mobilszolgáltatók jelenleg nem különösebben érdeklődnek a Tizen iránt, a Samsung számára még így is sok hasznot hozhat a rendszer, mivel függetleníti őket a Google-től és az Androidtól. Ez az okosóráik és az okostévéik esetében nagyobb irányítást és több bevételt is jelenthet, felhasználói szempontból pedig hosszabb üzemidőt. 

 

Az MWC további eseményei. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.