Hirdetés

Tőzsdei mélyrepülésben a Samsung a Galaxy Note 7 miatt



|

Viszonylag rövid idő alatt 14,3 milliárd dollárt veszített a dél-koreai gyártó a piaci értékéből.

Hirdetés

Több hetes mélypontra zuhantak a Samsung Electronics részvényei, miután a dél-koreai gyártó minden vásárlóját arra kérte, hogy sürgősen hagyjon fel a Galaxy Note 7 készülékek használatával és küldje az(oka)t vissza a gyártónak a potencionálisan tűzveszélyes akkumulátorok miatt. 

Hirdetés

A befektetők miatt a vállalat 14,3 milliárd amerikai dollárnak megfelelő összeget veszített az értékéből, azt követően, hogy világszerte több hatósági szervezet és légitársaság is a csúcskészülékkel kapcsolatos félelmének adott hangot. A napi visszaesés mértéke az elmúlt négy évben sosem volt ilyen nagy. 

Az IBK Securities szerint nagyon sokan voltak azon a véleményen, hogy a Galaxy Note 7 a valaha volt legjobb okostelefon lesz - azonban most előfordulhat, hogy az eddigi legrosszabbként kerül be a gyártó történetébe. A HMC Investment úgy véli, hogy az akkuproblémák megoldása után sem fogy majd olyan mértékben az eszköz, mint amekkora igény eredetileg volt rá - a Samsungnak pedig óriási marketingköltségekbe kerül majd, hogy feledtesse az ügyet, és tovább folytassa azt a remekelést, amit eddig idén végbevitt. 

Egyes becslések szerint a visszahívás 1,5 milliárd dollárba kerülhet a Samsungnak, az árbevételből pedig 4,5 milliárdtól eshetnek el. 

A Samsung mindenkit a Galaxy Note 7 mielőbbi visszaküldésére kért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.