Hirdetés

Túl a 12 millión a Huawei P9 és a P9 Plus



|

Hasonló sikerekre számíthat az idei Huawei P10-es széria is.

Hirdetés

2016 vége felé árulta el a Huawei, hogy a P9-es és a P9 Plus készülékéből már 10 millió darab fogyott el. Az azóta eltelt idő alatt újabb 2 millió ilyen okostelefon talált gazdára, tehát világszinten a P9 és a P9 Plus már 12 millió fölött állnak. 

Hirdetés

Mindezt maga Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágáért felelős ügyvezetője árulta el. Azt is hozzátette még, hogy a nemrég bemutatkozott P10 és a P10 Plus hasonló darabszámban fogyhat idén, vagyis több mint 10 millió eladásra számítanak. 

A Huawei jelenleg a harmadik legnagyobb gyártó az okostelefon-piacon, tavaly 139 millió készüléket szállított le. Éves szinten ez 29 százalékos előrelépés volt. 

Tavaly februárban Yu azt mondta, hogy 2-3 éven belül az Apple-t is legyőzik majd, és a második legnagyobbá válnak a piacon. 2021-re pedig a Samsungot is túlszárnyalná a Huawei. 

Amennyiben az idei évben ott folytatja a Huawei, ahol tavaly a P9-cel és a Mate 9-cel elkezdte, akkor jó esélye van valóban megszorongatni a riválisait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.