Hirdetés

Túl drága lett Kínában gyártatnia a Samsungnak



|

A vietnami munkások harmadannyiért dolgoznak, mint a kínaiak.

Hirdetés

Főként az elmúlt három év során számos alkalommal cikkezett a fősodratú média a kínai munkások még magyar szemmel is elfogadhatatlanul alacsony béréről, továbbá nehezen elképzelhető munkakörülményeiről. A hírek elsősorban az Apple miatt kerültek a széles nyilvánosság elé, köszönhetően a készülékeiket összeszerelők körében történt számos öngyilkosságnak és balesetnek.

Hirdetés


Az almás vállalatot és Foxconnt is rendkívül nehéz sajtós helyzetbe hozó kizsákmányolás nyilvánosságra kerülése következtében a kínai munkások bére lassan és általánosságban véve emelkedésnek indult, amely nyilván kellemetlen a bérgyártók összes megrendelője számára. A Bloomberg beszámolója szerint a Nokia és Intel után a Samsung is Vietnam felé fordul, ugyanis a helyi munkások a kínai társaik bérének harmadáért dolgoznak.


A Samsung két milliárd dollárból felhúzott első vietnami gyárában elméletileg 2014 februárjában fog beindulni a termelés, a teljes kapacitását várhatóan 2015-ben érheti el az üzem. A beszámoló szerint a gyárban a Samsung profitjának nagyját adó készülékek 40 százaléka kerül majd legyártásra, a komplett beruházás célja a jelenlegi haszonkulcs csökkenő árak melletti megtartása.


(Forrás: Bloomberg, PocketNow | Fotó: MM / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.