Hirdetés

Túlment a határon a Dungeon Keeperrel az EA?



|

A vállalat „ingyenes” mobilos játéka óriási pénzeket próbál kiszedni a fogyasztókból.

Hirdetés

Az internet, okostelefonok és táblagépek hétköznapivá válásával friss lehetőségek nyíltak a játékfejlesztők és kiadók előtt, hiszen az új platformokon eddig elérhetetlennek bizonyult  fogyasztók millióival tudják megismertetni a videojátékokat. Természetesen a kérdéses személyek többségét eddig nem érdekelte az efféle szórakozás, előzetesen valószínűleg most sem lennének hajlandóak fizetni egy játékért, így a kiadók inkább ráálltak a mikrotranzakciós üzleti modell használatára.

Hirdetés


Az efféle játékokban az „ingyenes” kifejezéssel való értékesítés csupán mézesmadzag: a játékosokat egy ideig hagyják megkötések nélkül szórakozni, majd szinte lehetetlenné válik az előrejutásuk, amennyiben nem hajlandóak kinyitni a pénztárcájukat különböző tárgyak vagy előnyök megvásárlásáért. Természetesen korrekt módon is lehet implementálni a mikrotranzakciós üzleti modellt, azonban rengeteg kiadó szeme előtt csak a játékosok arcátlan lehúzásának célja lebeg.


Úgy tűnik az amúgy is felemás hírnevű Electronic Arts most kitett magáért, hiszen a Dungeon Keeper mobilos verziójában a komplett játékmenetet feláldozta a pénzkövetelés oltárán. A neves stratégia játékban kazamatákat kell építeni a betörő hős karakterek megállítására és kincsünk megvédésére, azonban a négyzetekre osztott játéktéren egy-egy új négyzet kiépítése akár 24 órát is igénybe vehet.

(Vigyázat: a videó nyomokban trágár kifejezéseket tartalmaz!)


Természetesen játékbeli drágakövek vásárlásával feloldható ezen korlátozás, azonban itt jön a bökkenő: az EA eszméletlen pénzeket próbál kisajtolni a játékosokból, a néhány zavartalan játékórára elég, legnagyobb egyben megvásárolható mennyiség a briteknél 70 fontba (~27 ezer forintba) kerül.


Ezt kontextusba helyezve a vadiúj, tripla-A kategóriás konzolos és számítógépes játékok teljes áron 50 font környékén szoktak piacra kerülni, de a népszerű digitális boltok leárazásain ennyi pénzért 3-4 frissebb, vagy akár egy tucat kicsit régebbi címet is be lehet szerezni. A helyzet állítólag azért is dühítő, mert maga a játék nagyon jól sikerült.


(Forrás: Android Police)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.