Hirdetés

Turbó gombbal is rendelkezik az új HTC One



|

A vásárlók manuálisan aktiválhatják a processzor és GPU túlhajtását.

Hirdetés

Az idei HTC One (M8) megjelenése előtt kiszivárgott szintetikus mérési eredmények alapján a készülék gyorsabbnak mutatkozott a Samsung Galaxy S5-nél, noha mindkettőben ugyanaz a lapkakészlet dolgozik.
 

Hirdetés


Emiatt felmerült a gyanú, hogy a vállalat az említett riválisához hasonlóan optimalizálhatta a telefon szoftverét egyes népszerű mérőprogramokra, konkrétabban ezek futtatásakor az operációs rendszer a szokásosnál magasabb órajeleket engedélyezhet a processzor és grafikus alrendszer számára. A margón megemlítendő, hogy az Android 4.4-től kezdve a Samsung felhagyott a céget többször is kellemetlen helyzetbe hozott gyakorlattal.


A témára visszatérve a CNET kérdésére a HTC beismerte az optimalizáció tényét: a vállalat állítása szerint az órajelek megemelését végző komponens a mérnökök munkáját megkönnyítendő került a HTC One szoftverébe, nem a fogyasztók megtévesztése volt a cél.


Éppen ezért a maximális teljesítményre vágyó vásárlók univerzális jelleggel és manuálisan már maguk is bekapcsolhatják a maximum órajelek engedélyezését, a lehetőséget „High Performance Mode” néven kell keresni az Android fejlesztőknek szánt opcióit felsoroló beállítópaneljén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.