Hirdetés

Typo: csigavér, kit érdekel a Blackberry!



|

A cég lemásolta a kanadaiak billentyűzetét, a bíróságon pedig megvan a véleménye.

Hirdetés

Tavaly decemberben sokan meglepődtek a részben Ryan Seacrest amerikai rádiós és tévés személyiség által alapított Type Products nevű cég legelső termékén, amely egy Apple iPhone okostelefonhoz készült billentyűzetes bölcső. Önmagában nem a kütyü jellege okozta a homlokráncolást, hanem hogy a vállalat mennyire arcátlanul lekoppintotta a Blackberry Q10-en használt klaviatúrát.

Hirdetés


Természetesen a Blackberry beperelte a vállalatot: a kanadai gyártó beadványa alapján a termék megtévesztheti a fogyasztókat, plusz a billentyűzet amúgy is szabadalmaztatva van, így kérvényezték a Typo forgalmazásának beszüntetését, továbbá a káruk megtérítését.


Az alperes most visszavágott bíróságon, ugyanis az ügyvédeinek állítása szerint a citált szabadalom szimplán érvénytelen, ráadásul az Egyesült Államokban a Blackberry eladásainak nulla felé konvergálása miatt a Typo nem okozhatott komoly anyagi kárt. Ezeken túlmenően az érvelésük harmadik sarkalatos pontja alapján a vásárlók nem olyan ostobák, hogy összetévesszék a 99 dolláros iPhone-kiegészítőjüket a felperes 549 dolláros okostelefonjával.


(Forrás: PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.