Hirdetés

Új adatspórolási funkciót kap az androidos Chrome



|

Az adatcsökkentő bekapcsolása után nem jelennek majd meg a képek.

Hirdetés

Az androidos Google Chrome felhasználói talán tudnak róla, hogy nagyon régóta elérhető a böngészőben egy adatspórolásra kitalált üzemmód. Ennek bekapcsolásakor tömörítésre kerül a mobilkészülék és webszerver közt átmenő adatforgalom egy része, így némi teljesítménycsökkenésért cserébe kitolhatjuk a mobilnet havi adatforgalmi limitjének elérését.

Hirdetés


A Google tegnap bejelentette, hogy az androidos Chrome hamarosan akár 70 százalékkal is képes lesz csökkenteni a böngészés közbeni adatfelhasználást. Ezúttal nem mágikus algoritmusok vannak a háttérben, az alkalmazás egyszerűen csak nem fogja automatikusan letölteni és megjeleníteni a weblapokra beágyazott képeket. Természetesen azoknak is jól jöhet a lehetőség, akik nem adatlimites, de rendkívül lassú netkapcsolatot használnak.


A blogbejegyzés alapján a funkcionalitás elsőként az indiai és indonéz felhasználók számára élesedik majd, a világ többi részén csak később jelenik meg. Ez nem teljesen érhető annak fényében, hogy elvileg teljesen kliensoldali megoldásról van szó, de minden bizonnyal van valami jó oka az elérhetővé tétel késleltetésének.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.