Hirdetés

Új app forradalmasíthatja az arcfelismerést



|

Az IsItYou sokat ígér, nagy áttörést jelenthet, ha valóban jól működik.

Hirdetés

A különböző arcfelismerő technológiák néhány évvel ezelőtt robbantak be a köztudatba, és bár a rendszer működik is egy bizonyos szintig, még mindig nem tökéletes. Az Android arcfelismerője az első pár próbálkozásnál még szórakoztató, de egy idő után frusztrálóvá válik.

Hirdetés

A legnagyobb problémát a változó körülmények, elsősorban fényhatások jelentették, de az algoritmus átverése vagy megkerülése is sok gondot jelentett a fejlesztőknek. Benjamin Levy, az IsItYou alapítója elmondta, az alkalmazásuknak két nagy előnye van a többiekkel szemben: extrém fényviszonyok közt is működik, az újszerű biztonsági megoldások pedig közel lehetetlenné teszik az algoritmus átverését.

A jelenleg használatos algoritmusok 10 esetből 2-3 alkalommal nem tudják azonosítani a felhasználót, az IsItYou esetében ez 2-3 a 10 000-ből. Az alkalmazás nem csak az arcot vizsgálja, hanem azt is, hogy a fény hogyan verődik vissza a felületről, így például egy fotóval nem lehet átverni. A bemutatón egy 3D nyomtatóval készült maszkot is kipróbáltak, de az alkalmazás ennek sem dőlt be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.