Hirdetés

Új Core 2 Duo ULV processzorok



|

Az Intel két ultraalacsony fogyasztású processzort dob piacra.

Hirdetés

Az 1,06 gigahertzes és 1,2 gigahertzes ultraalacsony fogyasztású (azaz ULV - Ultra Low Voltage) Intel Core 2 Duo U7500/U7600 processzorok csak órajelben térnek el egymástól, minden másban -- két megabájtos másodszintű gyorsítótár és 533 megahertzes külső órajel -- egyformák. Újdonságnak számít a két processzor 10 wattos TDP értéke, amely összehasonlítva az asztali Core 2 Duo processzorok 75 Watt körüli, illetve a mobil Core 2 Duo 35 wattos értékével igen impresszív eredménynek számít.

 

Jelen pillanatban a két processzor kompatibilis a Napa mobilplatformmal, és a már piacon lévő U2500-as ULV modellt váltják. A Napa hamarosan megjelenő utódja, a Santa Rosa sem marad ULV processzor nélkül, bár itt már szükségszerű, ezáltal elkerülhetetlen a lábkiosztás átszabása -- tehát ezek a processzorok már nem lesznek visszafelé kompatibilisek.

 

Az alacsony fogyasztású processzorok szállítása megkezdődött, így az első új ULV processzorokkal megvásárolható hordozható gépek májusban kerülnek piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.