Hirdetés

Új trükkel fertőzi a mobilokat a Skulls



|

Hirdetés

A Skulls trójai először tavaly novemberben bukkant fel. A Skulls kifejezetten a Symbian OS alapú mobiltelefonok megfertőzésére alkalmas, és azokon jól észrevehető módosításokat hajt végre. Így például elérhetetlenné teszi az alkalmazásokat, és lecseréli az ikonokat

Az F-Secure arról számolt be, hogy a Skulls trójainak egy újabb "L" nevű variánsa jelent meg. A cég szerint ez leginkább a Skulls.C változathoz hasonlít. Azonban az új variáns egy megtévesztő trükköt is bevet annak érdekében, hogy megtévessze a felhasználókat. A Skulls.L ugyanis az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftver illegális másolatának próbálja magát álcázni. A cég szerint a trójai úgy ismerhető fel, hogy a telepítése során a következő üzenet jelenik meg: "Unable to verify supplier. Continue anyway?". Ez az üzenet az eredeti víruskereső esetében nem látható, ugyanis azt a Symbian OS megbízható alkalmazásként kezeli. Az F-Secure azt tanácsolja, hogy a Mobile Anti-Virus szoftver minden esetben a cég weboldalairól kerüljön letöltése, ugyanis így a Skulls.L illetve az ehhez hasonló veszélyforrások kiküszöbölhetővé válnak.

A F-Secure közleményéből kiderül, hogy a Mobile Anti-Virus már képes a Skulls.L felismerésére. Ha nem áll rendelkezésre mobil vírusok eltávolítására szolgáló szoftver, akkor az F-Secure weboldalairól egy olyan kis program is letölthető, amely képes a Skulls.L eltávolítására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.