Hirdetés

Új tulajdonos kezében a Nokia Messaging



|

A finnek mindent eladnak, ami nem termel hasznot.

Hirdetés

Tegnap a Nokia hivatalosan is bejelentette, hogy a symbianos és S40-es készülékeikkel egyaránt használható Messaging szolgáltatásukat eladták a brit Synchronica nevű vállalatnak. A finnek reményei szerint még a harmadik negyedévben elkészülhetnek a papírmunkával.


A szolgáltatás persze nem szűnik meg, csupán ősztől kezdve a Synchronica fogja üzemeltetni és fejleszteni az univerzális üzenetküldő platformot. A megállapodás szerint a Nokiánál jelenleg ezen feladatokat ellátó 250 személy nem veszíti el az állását, csak mástól kapják majd a bérüket.


Az elsőre megnyugtatónak tűnő megoldás természetesen egy féligazság, hiszen a Nokia már csak az elkövetkező egy évben kíván symbianos telefonokat piacra dobni, ezek után a szolgáltatás kliensét sem szükséges majd különösebben frissíteni ezen a platformon, így nyilvánvalóan az alkalmazottak egy része mindenképp el fogja majd veszíteni a munkáját.


Az S40-es telefonokra ugyan a jövőben is kell majd az alkalmazás, azonban ezen eszközök komoly limitációi miatt érdemben nem lehet majd sokat csiszolni a már meglévő kliensen, ráadásul az okostelefonos felhasználók számának folyamatos csökkenése miatt már középtávon is felmerülhet a Messaging teljes leállításának kényszerű ötlete.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.