Hirdetés

Újabb botrány: nem egyformán merülnek az új iPhone-ok



|

Chipgate néven sírnak és nevetnek azon, hogy eltérő módon merülnek az új iPhone-ok.

Hirdetés

Azt már tudtuk, hogy az iPhone 6S és az iPhone 6S Plus A9-es processzorait a TSMC és a Samsung párhuzamosan gyártotta. Az is kiderült, hogy a két processzor nem egyforma, nem ugyanakkora, és még teljesítményben sem azonos. 

Hirdetés

A legutóbbi hírek viszont újabb -gate botrányt robbantottak az Apple-nél. Elindult a chipgate, ugyanis a TSMC és a Samsung gyártotta A9-cel szerelt eszközök közel sem egyformán merülnek

Sok jelentés érkezett a különbségekről, a legnagyobb eltérést pedig két iPhone 6S Plusnál mérték: a TSMC-s 8 órán át húzta intenzív használattal, a samsungos ugyanúgy, ugyanakkor csak alig 6 órát bírt ki. 

Ez hatalmas különbség. Az Apple hivatalosan is elismerte az eltéréseket az üzemidőben, ugyanakkor azt mondta, a különbség mértéke nem lehet nagyobb 2-3 százaléknál

Az Apple szerint a 2-3 százalékos eltérés a tűréshatáron belül van, még akkor is, ha ugyanaz a gyártó gyártotta a chipeket. 

Azóta rengeteg tesztet futtattak az A9-en, és a Geekbench-adatok szerint átlagosan 1 óra 5 perccel bírja jobban a TSMC-s készülék - ráadásul az AnTuTu pontszáma is magasabb. 

Mindenki azt találgatja, vajon milyen A9 van az övében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.