Hirdetés

Újabb meglepő csúcsmobil Kínából



|

A Gionee mobiljának előlapjába az Apple iPhone 5S hátlapi kamerája került.

Hirdetés

A Nokia Lumia 1520 bejelentése után azt hittük, hogy idén már nem fog túlságosan kiemelkedő felső kategóriás okostelefon érkezni, azonban a feltételezés tévesnek bizonyult. Az Engadget beszámolója szerint bemutatkozott az Ázsián kívül lényegében ismeretlen Gionee nevű cég Elife E7 zászlóshajója, amely papíron összességében minden már bemutatott felső kategóriás mobilon túltesz.

Hirdetés


Az Elife E7 tepsifonba 5,5 colos és 1920×1080 pixeles LTPS érintőkijelző került, ám az előlapjának igazi érdekességét a felette található 8 megapixeles (!) kamera adja. A gyártó szerint az egység szebb képeket készít az Apple iPhone 5S hátlapi szenzoránál, azonban ezen állítást érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Egyrészt a két szenzor konkrétan azonos, másrészt pedig a cég meggyőződése alapján a telefonjuk hátlapi kamerája biztosan jobb a még be sem jelentett Samsung Galaxy S5-ben használtnál – nagyotmondásban és jövőlátásban mindenképp jeleskedik a Gionee.


Az említett hátlapi kamera egyébként nem tűnik rossznak: az autófókuszos és vakus Omnivision 16 megapixeles felbontásra képes, az 1/2.3 hüvelykes szenzor pixelmérete 1,34 mikrométer. A cég szerint a hátlapi kamera kiváló középút a felbontás és pixelméret közt, ez a jelenlegi legérzékenyebb 16 MP-es egység.


Az Elife E7 hátlapi kamerájával sejthetően 30 képkockás sebességgel lehet 1080p-s videókat rögzíteni, amely megvalósításában a négymagos és 2,2 gigahertzes (LTE-s modell esetében 2,5 GHz-es) processzorú Qualcomm Snapdragon 800 lapkakészlet nyújt nem elhanyagolható segítséget. A gyártó szerint az SoC ki lett egészítve a „Sensor Hub” névre keresztelt koprocesszorral, amely készenléti üzemmódban a hangparancsok és kijelzőérintések figyeléséért felel; a hagyományos megoldásokhoz képest „pihenés” közben így kevesebbet fogyaszt a készülék.


Memória és háttértár szempontjából érdekes a Gionee telefonja, ugyanis két modell lesz belőle: az olcsóbbikba 2 GB RAM és 16 GB háttértár kerül, míg a drágábbik 3 GB memóriával és 32 GB belső tárhellyel lesz megvásárolható. Ez nevetséges húzás: ugyan a legújabb divat szerint a csúcsmobilokba már 3 GB memóriát illik tenni, azonban praktikus körülmények közt 2 GB is bőven sok. Ettől eltérően 16 helyett 32 GB háttértár nem nevezhető allűrnek, ám mivel a telefon nem bővíthető microSD-vel, így a nagyobb kapacitású modellt választóknak ki kell fizetniük a plusz 1 gigabájt hasznavehetetlen RAM-ot is.




A sejthetően Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n, A-GPS, NFC, továbbá 3G és opcionálisan 4G modemekkel is ellátott okostelefon akkuja sajnos kevésnek bizonyulhat, hiszen a nem cserélhető Li-Po egység „csupán” 2500 milliamperes. Ennek oka jó eséllyel szokás szerint a karcsúság mindenek feletti erőltetése volt, lévén a 150 grammos telefon 151 × 75 × 6,2 – 9,5 mm méretű. A várható akkus üzemidőket nem ecsetelte a gyártó.


A hardver természetesen nem minden, a Gionee Elife E7 ugyanis „Amigo 2.0” operációs rendszerrel fog piacra kerülni, amely egy testre szabott kezelőfelületű Android 4.2-t takar. A megjelenésre iOS 7 és Samsung TouchWiz ötvözetének tűnő szoftver rendelkezik pár egyéni funkcionalitással: az SMS-ek szabályok alapján automatikusan csoportokba rendezhetőek, a feladatváltó képernyőn előtérbe hívás nélkül használhatóak egy alkalmazások, a kamera szoftvere részletesen konfigurálható. Az üzenetek alatt egy kontextusfüggő menü is helyet kapott, amellyel például gyorsan el lehet érni a naptárat.


A Gionee készüléke december 12-én elsőként Kínában válik elérhetővé, majd pár hónapon belül Latin-Amerikában, Afrikában, továbbá az EMEA és APAC régiókban is kapható lesz. A 2 GB memóriával szerelt változata átszámítva olyan 98 ezer, a 3 gigás körülbelül 116 ezer, míg a 3 gigás és LTE-s modell ~127 ezer forintba fog kerülni a gyártó hazájában.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.