Hirdetés

Újabb szemétszűrőket kapott a Play Áruház



|

Ezúttal a pozitív értékelésekért fizető fejlesztőkre vadászik a Google.

Hirdetés

Sajnos csordultig van szeméttel az Android hivatalos programboltja, amely alaposan megnehezíti a felhasználók számára az értékes és kompetens alkalmazások felfedezését. A Google eddig a kártevők elérhetővé tételének megakadályozására fordította a legnagyobb figyelmet, azonban most végre sikerült beüzemelni néhány olyan mechanizmust a Play Áruházban, amelyek segítenek a nyugodtan hulladéknak minősíthető appokat terjesztők életének megnehezítésében.


Hirdetés


Szerencsére a spam alkalmazások jókora részét nem nehéz lefülelni, ugyanis a keresési találatokban való előrébb jutás érdekében a fejlesztőik rendszeresen hajlandóak igénybe venni a pozitív, sokcsillagos értékelések hagyására specializálódott szolgáltatásokat. A Google szerint mostantól nagyobb hatékonysággal kerülnek majd törlésre a hamis értékelések, az ilyenekért fizető fejlesztők alkalmazásai pedig hátrasorolásos büntetést kapnak a találati listákban. Amennyiben a fejlesztők ennek ellenére sem hajlandóak befejezni az értékelések vásárlását, akkor a problémás alkalmazásaik törlésre kerülnek a Play Áruházból.


(Forrás: Lifehacker, Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.