Hirdetés

USA: az Android lett az első számú kedvenc



|

Egy év alatt 851 százalékkal nőtt az androidos mobilok eladási mutatója.

Hirdetés

A Canalys nevű piackutató vállalat elkészítette a legújabb felmérését az Egyesült Államok második negyedévi okostelefon-eladásairól. A konklúzió meglepő, ugyanis az Android lett az új éllovas: a Google rendszere az eladott készülékek 34 százalékán fut, az eddig első helyet birtokló RIM részesedése 32,1 százalék. A harmadik helyen az Apple végzett, 21,7 százalékkal.

 

 


A jelenlegieket az egy évvel ezelőtti számokkal összevetve kiderül, hogy 12 hónap alatt 851 százalékkal nőtt az androidos mobilok eladási volumene az USA-ban. Ez nem meglepő, hiszen régen alig volt néhány készülék a piacon, azóta viszont számos gyártó rengeteg készülékkel rukkolt elő, amelyek közt egyaránt találhatóak érintős tömegmobilok, és igazi csúcskészülékek is.

 

 


Összességében a nemzetközi okostelefon-piacot továbbra is a Nokia uralja, a második negyedévben 38 százalékos részesedéssel. Az eladások világszerte 64 százalékkal növekedtek, és a RIM-et sem kell sajnálni a tengerentúli trónfosztása miatt - összességében 41 százalékkal növelték az eladásaikat az utóbbi három hónapban. Külön kiemelendő még az almás cég ugyanezen időszak alatt nyújtott teljesítménye is: a Canalys szerint 13 százalékos a nemzetközi részesedésük, és 61 százalékkal több iPhone-t adtak el, mint az első negyedévben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.