Hirdetés

USB-C-re vált a Galaxy Note 6



|

A pletykák alapján a Samsung sem vár ki tovább a váltással.

Hirdetés

A megfordítható USB-C csatolófelület egyértelműen a jövőt jelenti az okostelefonok piacán, ha a vezetékes csatlakozásról és töltésről van szó.

Hirdetés

A legnagyobb gyártók már megkezdték az átállást, azonban furcsa módon a Samsung még nem. A pletykák alapján viszont a dél-koreai gyártó is az új szabvány mellett döntött, vagyis a Galaxy Note 6 már USB-C porttal jön.

A jelentés arra nem tért ki, hogy az USB-C port alatt milyen USB protokoll lesz. Elképzelhető, hogy maradnak a régi USB 2.0-nál, de az is lehet, hogy az USB 3.1-re szavaznak a nagyobb sebességű átvitel és a gyorsabb töltés miatt.

Az USB-C és a Samsung régóta szerepelnek együtt a pletykákban, de a Galaxy S7 még mindig kitartott a régi microUSB mellett.

Jó eséllyel a Samsung azért nem sietett a váltással, mert szerette volna megtartani a kompatibilitást a meglévő Samsung kiegészítőkkel. Itt pedig leginkább a Gear VR headsetre kell gondolni, ami egy ideig ingyen járt a Galaxy S7-hez. Ez ugyanis microUSB-n keresztül csatlakozik a mobilhoz.

Minden bizonnyal az USB-C-s Galaxy Note 6-hoz egy új, USB-C-s Gear VR is kell majd - kis szerencsével a következő hónapokban ezt is meglátjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.