Hirdetés

USB-C-re váltanak az új iPhone-ok



|

A The Wall Street Journal szerint vége a Lightning portnak, USB-C-re vált az Apple.

Hirdetés

A The Wall Street Journal jelentése szerint az Apple leváltja a Lightning csatlakozót a következő iPhone szériáján, az USB-C javára. 

Hirdetés

Bár az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus száműzte a 3,5 milliméteres jackcsatlakozót, és a Lightning portra épített minden kiegészítőt és fülhallgatót; az Apple eközben USB-C-t rakott a legutóbbi MacBookjaira. 

Ez persze némi zavarhoz vezetett, elvégre az új Lightning csatlakozós fül-és fejhallgatókhoz már megint adapterek kellettek. 

Természetesen az átállás az USB-C-re valószínűleg további adaptereket hoz majd magával, amelyeknek az ára ezúttal is borsos lesz. A mostani hírek szerint erre már az idén ősszel sor kerít az Apple. 

Közép és hosszabb távon az USB-C-re váltás mindenesetre a fogyasztóknak és a kiegészítők gyártóinak is jó hír. 

A jelentés kitért arra is, hogy az iPhone 8 OLED kijelzőt kap, és évfordulós modellként kíséri az iPhone 7S és az iPhone 7S Plus készülékeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.