Hirdetés

Úton a minimalista Youtube Go alkalmazás



|

A fejlődő országok lakosainak szánják, offline videomegtekintést tesz lehetővé.

Hirdetés

A tavalyi év végén a Google bejelentette az androidos Youtube Go alkalmazását. A megszokott Youtube klienstől eltérően a szoftvert az internetkapcsolathoz csak nehezen és drágán hozzáférő, fejlődő országokban élő mobilozóknak tervezte a vállalat, elsőként Indiában fog elérhetővé válni. A napokban felkerült az első publikus kiadása a Play Áruházba, a világ legtöbb országából - köztük Magyarországról - nem használható. Egyelőre nem világos, hogy a fejlett országokban élők elérhetik-e majd valaha a programot.


Hirdetés


A Youtube Go csupán 8,5 MB helyet igényel a háttértáron, a működéséhez minimum Android 4.1 rendszerű mobileszközre van szükség. Kinézetét és funkcionalitását tekintve a normál Youtube alkalmazás csontig lecsupaszított változata, a mozgóképek maximum 480p-s felbontásban játszhatóak le az alkalmazással.



Az erényeire rátérve a Youtube Go lehetőséget biztosít a videók letöltésére, teljesen offline megtekintésére. További érdekesség, hogy a felhasználók Bluetooth-on keresztül átküldhetik egymásnak a már letöltött videókat, bár a videók megtekintéséhez a fogadó feleknek átmenetileg online állapotba kell lépniük. Ennek során egy hitelesítési folyamat zajlik le, a művelet pár kilobájt adatforgalmat igényel, utána elérhetővé válnak offline megtekintésre a kapott videók.


(Forrás: LifeHacker, Play Áruház)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.