Hirdetés

Üzleti laptopnak is jó a HP Elite x3 csúcstelefon



|

Valóban Windows 10-es zászlóshajó, de inkább üzleti felhasználásra találták ki.

Hirdetés

Menetrend szerint megérkezett a HP új okostelefonja, az Elite x3. Valóban Windows 10 fut rajta, valóban csúcskategóriás, és az egyik legjobb windowsos mobil, ami eddig készült. Mégsem az átlagfelhasználónak szól. 

Hirdetés

Az 5,96 hüvelykes, 2560 x 1440-es felbontású AMOLED kijelző alatt Snapdragon 820-as processzor, 4 GB RAM és 64 GB tárhely található. Ezt 802.11ac-s WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, LTE és Miracast Wireless technológiák egészítik ki. 

Az Elite x3-ba egy 16 és egy 8 megapixeles kamerát építettek, van íriszszkenner és ujjlenyomat-olvasó is a biztonság fokozásáért. 

Már ebből is látszik, hogy nagyon izmos a készülék, de további pozitívum az USB 3.0-s, C-típusú port, a 4150 mAh-s akku, a dual-SIM foglalat, a microSD-foglalat és az előlapi, sztereó Bang & Olufsen hangszórók. Ráadásul a HP újdonsága víz- és porálló, valamint MIL-STD-810G plecsnit is kapott, vagyis ütésálló. 

Igazi álomkészüléknek hangzik, és a specifikációk alapján papíron az is, de mégsem az átlagembernek szól. 

Az opcionális Desk Dock segítségével (ez gyorstöltő is egyben) kijelzőt, egeret és billentyűzetet lehet rá kötni, majd a Windowst nagy kijelzőn futtatni. A Mobile Extender még tovább megy, és laptopként egészíti ki az Elite x3-at. Valóban egy laptopról van szó, de olyanról, ami belül félig "üres". 12,5 hüvelykes, full HD-s felbontású kijelzője van, teljes értékű billentyűzettel és önálló akkuval. Processzor, tárhely és memória viszont nincs benne, az ultrabook méretű gép az okostelefont használja agyként, akár vezeték nélkül is. 

Van persze bökkenő is: bár a Continuumnak hála az okostelefonból PC lesz, csak az univerzális windowsos appokat tudja futtatni, a régebbieket nem. A HP ezen virtualizációval javított: a Citrix közös fejlesztésével készült el a WorkSpaces, ami viszont kizárólag online és megfelelő hátterű üzleti környezetben használható, otthon nem. 

A HP kifejezetten üzleti készülékként pozicionálja az Elite x3-at, de kis szerencsével az átlagfelhasználók is beszerezhetik majd. A platform igen alacsony globális népszerűsége persze olyan pont, amivel meg kell küzdenie a HP-nak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.