Hirdetés

Év végén jöhet a WebOS 2.0



|

Többek közt a HTML5-támogatás terén is többet fog nyújtani a rendszer.

Hirdetés

A Palm/HP hivatalosan is bejelentette az okostelefonjaikon - és talán a jövőbeli táblagépeiken - futó WebOS 2.0-ás verzióját, amely előzetes SDK-ja ezzel egy időben limitált mennyiségben elérhetővé vált a fejlesztők számára is.

 

Palm WebOS 2.0
Palm WebOS 2.0

 


A főbb újdonságok közül kiemelendő a HTML 5 szabvány széleskörűbb támogatása: ebbe beletartozik a Canvas elem (képek és átmenetek) a Web Storage (sütikhez hasonló, kliensoldalon tárolt adatok), az alkalmazás-gyorsítótár, és a Geolocation API. Szintén érdekes, hogy JavaScript segítségével a fejlesztők hozzáférhetnek majd a készülék egyes alacsony szintű erőforrásaihoz, és szolgáltatásokat is indíthatnak majd.


Hasznosnak ígérkezik a „Just Type" elnevezésű funkció is, amely a már meglévő univerzális keresőt fogja leváltani. Két újítás különbözteti meg a régitől: egyrészt a programozók hozzáadhatnak információkat a saját szoftvereikből, másrészt rendelkezik egy „Quick Actions" nevű megoldással is. Utóbbi lehetővé teszi, hogy egy megadott feladatot a rá írt célszoftver elindítása nélkül is el lehessen végezni - például csiripelni lehet a Twitter-klienssel való külön babrálás nélkül.


A TouchStone asztali töltővel rendelkezők beállíthatják majd, hogy mi történjen a készülékük csatlakoztatásakor, példának okáért automatikusan el tudnak majd indítani egy programot. Végül a hivatalos blogon beszámoltak még a Stacks-funkcióról is, amely az egymáshoz tartozó programok csoportosítását végzi - amennyiben a tulaj rákattintott egy elektronikus levélben érkező linkre, akkor az e-mail kliens és a böngészőablak egymáshoz lesz csoportosítva. Természetesen a csoportokat a felhasználó szabadon rendezheti majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.