Hirdetés

Év végén jöhetnek az 1,2 GHz-es mobilok



|

A Qualcomm útjára indította az első kétmagos Snapdragont.

Hirdetés

A Qualcomm a Computex-en bejelentette, hogy a partnerei számára elérhetővé vált az első kétmagos, Snapdragon-platformba tartozó processzor, amely 1,2 gigahertzes órajelen ketyeg. Gyakorlatilag két verzió létezik belőle, a különbség köztük csupán annyi, hogy a MSM8660-ba CDMA/EV-DO hálózati vezérlők kerültek, míg az MSM8260-ban a többek közt Európában is használt GSM/HSPA egységek dolgoznak.

 

Qualcomm Snapdragon

 

A további specifikációik egyeznek: az grafikus vezérlő OpenGL ES 2.0-kompatibilis, és elég erős a HD1080p-s videók kódolásához/dekódolásához. A maximálisan támogatott kimeneti felbontás 1280×800 pixel, 24 bites színmélység mellett.

 

Ezen kívül a tervek szerint még év végén megérkezik a QSD8672 kódjelű modell is - ez már 1,5 GHz-es órajelen fog ketyegni. Ma már írtunk a Viliv X10-es tabletéről, amelyben egy pontosan meg nem nevezett processzor dolgozik - a 10 colos kijelzője pedig 1366×768 pixel felbontású.

 

Az 1,2 GHz-es Snapdragon elméletileg legfeljebb 1 millió 24 ezer pixeles kimenetet képes biztosítani, azonban a táblagép kijelzőjén 1 millió 49 ezer képpont található - tehát elviekben nem elég az X10-hez. Felettébb gyanúsak a körülmények, és elképzelhető, hogy ezen lapkakészlet prototípusa dolgozik a Viliv eszközében - bár ez csak spekuláció, de a korábbi információkra alapozva bőven képes lehet rá.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.