Hirdetés

Valódi iPad-kihívó a Vilivtől



|

Több ponton is túlmutat a vállalat androidos tablete az Apple masináján.

Hirdetés

Mint várható volt, az idei Computex a tabletekről szól: szinte nincs olyan gyártó, amely ne vitt volna valamilyen táblagépet a kiállításra. Alapvetően két részre oszhatóak: egyrészt vannak az Intel Atom processzorral, és Windows 7 operációs rendszerrel szereltek, de rengeteg ARM-architektúrás, főként androidos modell is található a kínálatban. Viszont mindegyikben közös, hogy a gyártója az iPad „gyilkosaként" harangozza be, amely mondhatni természetes PR-os hozzáállás.

(A képek forrása: Laptop Magazine)


Azonban van néhány, amely valóban képes lehet megszorongatni az Apple csodagépét: ezek közül egy a Viliv X10. Sajnos nem tudni, hogy a tabletben pontosan milyen processzor dolgozik, azonban a cég a CES-en már jelentett be 800 MHz-es CPU-val szerelt médialejátszót, így valószínűleg ebben is legalább ilyen kaliberű dolgozik.

 

A kapacitív érintőképernyője az iPadéhez hasonlóan 10 colos, de 1366×768 pixel felbontású - szemben a nagy rivális 1024×768 pixelével. Az X10-ben dolgozó architektúra állítólag képes lejátszani a HD1080p minőségű videókat, de az élő bemutatón „csak" 720p-s anyagot dekódoltattak vele vele - amelyet a kijelzőnek köszönhetően natív felbontásban tudott megjeleníteni, a lejátszás pedig folyamatos volt.

 

Jelenleg Android 2.1 fut a tableten, azonban a Viliv szerint a piacra kerülésekor a 2.2-es verzió lesz rajta, amely már rendelkezik Flash-támogatással is. A Wi-Fi-n kívül még opcionálisan kerülhet a masinába 3G/WiMAX modem is, ráadásul az elülső kamerának köszönhetően akár videócsevegésre is alkalmas. Szintén komoly előny, hogy az X10 rendelkezik USB-porttal, kártyaolvasóval, és HDMI-kimenettel is - valóban nem mindennapi táblagépről van szó.

 

A valódi sebességének megtekintéséhez érdemes ellátogatni a Laptop Magazine oldalára, ahol egy 3D-s autós játékot is meg lehet nézni rajta futás közben. Egyrészt valóban lenyűgözően néz ki a szoftver, másrészt mindenféle lassulás nélkül fut 1366×768 pixeles felbontásban. A vállalat szerint az akkumulátoros üzemidő általános használat mellett 10 óra, a gép várható árát, és megjelenési idejét/helyét még nem közölték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.