Hirdetés

Valódi nyolcmagos processzor a Samsungtól



|

A következő generációs Octa 5 CPU-ban már együtt is dolgozhat a kétszer négy mag.

Hirdetés

A Samsung felső kategóriás SoC kínálatát képező Exynos 5 OCTA lapkakészlet meglehetősen érdekes találmány, hiszen összesen nyolc darab processzormag található benne, ám ezek fele-fele arányban Cortex-A7 és Cortex-A15 típusúak.

Hirdetés


Működés közben egyszerre maximum négy darab ugyanolyan architektúrás mag dolgozhat össze: alacsony számítási igény esetén a gyengébb és kevesebbet fogyasztó A7-esek mennek, míg a komoly tűzerőt megkívánó feladatokat az A15-ösök végzik; a köztük lévő váltás automatikus.


Ez hamarosan meg fog változni, ugyanis a Samsung mai tájékoztatása szerint az idei utolsó negyedévben tömegterelésbe kerülő új Exynos 5 OCTA központi egységei már teljesen párhuzamosan is képesek lesznek matekozni az összes maggal, méghozzá azok architektúrájától függetlenül.


Jó kérdés természetesen, hogy ez pontosan milyen teljesítményhez és akkus üzemidőhöz fog vezetni, továbbá a Qualcomm – akár külső nyomásra – kénytelen lesz-e újragondolni azon jelenlegi álláspontját, miszerint a nyolc mag nem több a vásárlók vakításánál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.