Hirdetés

Változtak a Windows Phone hardveres követelményei



|

Csökkent a Microsoft szigora, jöhetnek az egyedibb és kedvezőbb árú mobilok.

Hirdetés

Nemrégiben egy MSDN-en feltűnt dokumentum tanúsága szerint a Microsoft lazított a Windows Phone 7 híresen szigorú hardveres követelményein. A szeptember végi dátumozású leírás alapján immáron többek közt az A-GPS, és a gyorsulásmérő is alapvető kellék az összes jövőbeli készülékben, ám természetesen a valódi érdekességet nem az efféle formális kiegészítések jelentik.

 

 


Meglepő módon a következő Windows Phone-os telefonokban a Microsoft szerint immáron a kamera, a digitális iránytű, és a giroszkóp használata is teljesen opcionális, egyéb „belső" téren nem történtek változtatások: a szoftvernek továbbra is minimum 256 MB memóriára, 8 GB háttértárra, és 800×480 pixeles érintőkijelzőre van szüksége.


A kezelőszervekkel foglalkozó rész viszont érdekesre sikerült, hiszen az új szövegezés nem zárja ki például a háromnál több előlapi gomb használatát, csupán előírja a feltétlenül szükségeseket - egyes pletykák szerint a HTC HD2 annak idején a túl sok billentyűje miatt nem kaphatta meg Windows Phone 7-es frissítést, bár ez valószínűleg csak egy kényelmes féligazság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.