Hirdetés

Vége a Cyanogen OS platformnak



|

December utolsó napján leállnak a rendszerrel kapcsolatos online szolgáltatások.

Hirdetés

Rossz hír érkezett július végén a közösségileg fejlesztett CyanogenModból kinőtt Cyanogen Inc. háza tájáról, ugyanis Kirk McMaster ügyvezető igazgató kénytelen volt bejelenteni a mobilgyártóknak licencelésre készült Cyanogen OS fejlesztésének befejezését. A cég azóta csak az Android-disztribúcióhoz készített egyedi szoftveres ökoszisztémájával foglalkozik. Elbocsájtásokra is sor került, a hír bejelentésének napján a 136 fős gárdából 30 személy veszítette el a munkáját, azóta pedig még néhány tucat, pontos számot nem tudunk mondani.


Hirdetés


Az ügy alaposan felkavarta a kedélyeket, sokan ugyanis személyesen McMastert tették felelőssé a vállalat sikertelenségéért, állításuk szerint nem tartozott az erősségei közé a cég menedzselése. Hangos kritikusai közé tartozik a CyanogenMod projektet évekkel ezelőtt életre hívott Steve Kondik is.



A McMastertől októberben elbúcsúzott Cyanogen Inc. pénteken bejelentette, hogy 2016. december 31-én teljesen leállítja a Cyanogen OS-szel kapcsolatos online szolgáltatásait, többek közt a buildszervereket is. Ez azt jelenti, hogy a rendszerrel előtelepített okostelefonok tulajdonosai garantáltan nem kapnak már több szoftverfrissítést a jövőben. Amennyiben szerencséjük van, akkor át tudnak majd állni a közösség által támogatott CyanogenModra, hogy ne maradjanak támogatás nélkül.


(Forrás: AndroidPolice, Cyanogen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.