Hirdetés

Vége a kínai telefonok kémkedésének



|

A Xiaomi kiadott egy frissítést, ami véget vet a felhasználói adatok jogosulatlan használatának.

Hirdetés

Már július végén téma volt, hogy egyes kínai telefonok jogosulatlanul használják a tulajdonosok adatait. Az egyébként igen komoly Xiaomi gyártót vádolták azzal, hogy Redmi készülékei az esetleges tiltás ellenére adatokat küldenek a felhasználókról még akkor is, ha a MiCloud szolgáltatás ki van kapcsolva. A titkosítatlanul Kínába továbbított információk között van például a tulajdonos neve, telefonszáma, IMEI száma, illetve a telefonkönyv és az elküldött SMS-ek minden részlete.

 

Hirdetés

 

A Google-nél is megfordult Xiaomi fejes Hugo Barra nyilatkozata szerint az adatküldés az MIUI felhő szolgáltatás része, hiszen segít abban, hogy ingyenesen továbbíthassák az üzeneteket az interneten keresztül. A problémát legfőképpen az jelentette, hogy a gyártó eddig alapértelmezetten, a felhasználó beleegyezése nélkül használta az említett információkat, a ma megjelent ROM frissítés azonban véget vet ennek a gyakorlatnak. Mindenesetre továbbra sem vet jó fényt az olcsó és helyenként egészen kiváló kínai okostelefonokra, ha az adatainkkal való visszaéléstől kell félnünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.