Hirdetés

Vége a vezeték nélküli töltők háborújának?



|

A Broadcom telefonokba építhető lapkája mindhárom rivális szabványt támogatja.

Hirdetés

Az elmúlt években az okostelefonokban nehezen számon tartható mennyiségű fontos és praktikus fejlesztés ment végbe, azonban a vezeték nélküli töltési lehetőség továbbra sem hétköznapi funkcionalitás. A belépő- és középkategóriában ez magyarázható elsősorban költségtakarékossági okokkal, azonban a háttérben megbújik egy további indok: jelenleg három töltési szabvány verseng egymással a de-facto standarddá válás érdekében.

Hirdetés


Ezt a patthelyzetet úgy tűnik az Alliance for Wireless Power (A4WP), a Power Matters Alliance (PMA) és Wireless Power Consortium (WPC) nem lesznek képesek önmaguktól feloldani. A jelenlegi álláspont szerint az győz majd a három közül, amelynek a szabványát a legtöbb elektronikai gyártó alkalmazza a termékeikben.


Hála égnek a Broadcom fityiszt mutatott mindháromnak, ugyanis a tegnap bejelentett BCM59350 vezeték nélküli töltést megvalósító vezérlőelektronikája mindhárom szabványt támogatja, azaz a chippel ellátott telefonok az összes szövetség töltőivel kompatibilisek lesznek. A gyors töltést is támogató lapkából már kérhetnek mintapéldányt az érdeklődő gyártók, a tömeggyártása a közeljövőben indulhat.


(Forrás: PocketNow, Broadcom)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.