Hirdetés

Vége az Android értesítőjében való reklámozásnak



|

A Google számos ponton szigorította a Play Store szabályzatát.

Hirdetés

Tegnap délután a Google azonnal életbe lépett változtatásokat eszközölt a Play Store kiadói szabályzatában, amelynek köszönhetően a jövőben nagyobb eséllyel kerülhetnek ki az áruházból a valamilyen módon irritáló tevékenységet végző alkalmazások. A talán legfontosabb újítások, hogy innentől kezdve semmiféle reklámozásra nem lehet használni az Android értesítési központját, továbbá a programokba nem kerülhetnek olyan hirdetések, amelyeket a lekattintásuk nélkül lehetetlen bezárni – vége az etikátlan „X” gomboknak.

Hirdetés


Szintén érdekes, hogy az alkalmazások ikonjain, tartalmain, hirdetésein és felhasználó által generált anyagain túl már a kiadó neve és weboldala sem lehet megtévesztő. Ezen túlmenően a programok áruházi oldalaira belinkelt weblapokra is vonatkozik a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos tiltás, nem csak magukra a szoftverekre.


A Google ígérete szerint az új szabályzatot megsértő fejlesztőket tetten éréskor elsőként figyelmeztetik, onnantól kezdve 30 napjuk van a kifogásolt problémák megoldására. Amennyiben nem működnek együtt, akkor a keresőcég legrosszabb esetben kihajíthatja őket a Play Store-ból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.