Hirdetés

Vége az Apple és a Samsung csatájának



|

A Kantar Worldpanel szerint az okostelefonok piaca többé nem erről a két gyártóról szól majd.

Hirdetés

Az okostelefonok piaca az elmúlt években nagyrészt kétségtelenül az Apple és a Samsung csatájáról szólt. A Kantar Worldpanel elemzői szerint azonban vége a két rivális különszámának. 

Hirdetés

A cég jelentése szerint más gyártók komoly részesedéseket szereznek a piacból globális szinten. 

Május végével a Samsung az amerikai eladások 36 százalékát mondhatta a magáénak, az Apple a 29 százalékát. A Galaxy S7 és Galaxy S7 edge 16 százalékkal legyőzte a 14,6 százalékos iPhone 6S és 6S Plus modelleket is, vagyis a Samsung Amerikában győzte le az Apple-t. 

A Samsung csúcsmodell vásárlói közül mindössze 5 százaléknak volt előzőleg iPhone-ja, az iPhone-vásárlók 14 százaléka váltott Samsungról. 88 százalék lojális az iPhone-hoz, 86 százalék a Samsunghoz. 

Bár a Samsung és az Apple Amerikában és Nagy-Britanniában egyeduralkodók, a kínai piacon és más országokban a helyzet nagyon eltérő. 

Mindezek miatt az elemzők úgy vélik, hogy vége a két óriás külön párharcának. Azt mondják, hogy a Huawei 2021-re túlnő mindkét gyártón - ehhez egyébként az amerikai és az indiai piacon nyitnak majd jobban. A Kantar szerint az Apple és a Samsung kénytelen lesz a jövőben nem csak a másikkal foglalkozni, hanem az olyan riválisokkal, mint a Huawei vagy a saját készüléken dolgozó Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.