Hirdetés

Véget ért a Dolby-RIM csata



|

Utóbbi illegálisan használta fel különféle termékeiben a HE AAC formátumot.

Hirdetés

A Dolby Laboratories még június közepén perelte be a mobilgyártót, hiszen az ügyvédeik véleménye szerint a kanadaiak illegálisan implementálták a HE AAC (High Efficiency Advanced Audio Coding) hangformátum támogatását a Blackberry mobiljaik, és a PlayBook táblagépük operációs rendszerébe.

 

RIM Blackberry Bold 9900
RIM Blackberry Bold 9900

 


A szórakoztatóelektronikai eszközök széles skáláján használt audio kodek rendkívül hatékonyan képes tömöríteni a különféle hangfájlokat, ráadásul az eredeti méretük átlagosan tizedére való csökkentése ellenére relatíve jó minőségű marad a tartalmuk.


Sajnos azt nem tudni, hogy a RIM-nek mennyi pénzébe került visszamenőleges jelleggel elsimítania az ügyet, ám a Dolby sajtóközleménye szerint nem kértek extra vigaszdíjat a sérelem miatt. A kanadaiak jelenleg már csak a Kodakkal állnak komolyabb jogi vitában, az előbbi cég néhány meglehetősen mondvacsinált szabadalom - például a képek előnézete a galéria alkalmazásban - megsértése miatt próbál kihúzni egy jelentősebb összeget a készülékgyártó zsebéből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.