Hirdetés

Végleg beolvasztotta a Nokiát a Microsoft



|

Lezárult a felvásárlás, a Microsoft a tervezettnél többet fizetett a Nokiáért.

Hirdetés

Hosszú időbe telt, de immáron teljes mértékben beolvadt a Microsoftba a Nokia mobilokért felelős divíziója. A felvásárlás hivatalosan is lezárult, ráadásul a redmondiak a korábban megszellőztetett 7,2 milliárd dolláros árnál többet is fizettek a finn cégért. Azt, hogy mennyivel, egyelőre nem tudni. 

Hirdetés

A Microsoft hivatalos álláspontja szerint ez az első lépés a két vállalat egy csapattá olvasztásában. Ennek kapcsán sokan nem örülnek neki, hogy valószínűleg a Nokia nevet soha többé nem látjuk okostelefonokon. A redmondiak azt mondják, a márkanévvel kapcsolatos kérdéseket a későbbiekben döntik el. Egyelőre nincs hivatalos válasz arra, hogy a Nokia és a Lumia neveket viszontlátjuk-e még a jövőben

A Nokia eközben hálózati megoldásokkal foglalkozó vállaltként tovább működik, illetve a Here Mapset is továbbviszik, valamint a Microsoft számára licencelik a szabadalmaikat, és legyártják a mobileszközöket. Stephen Elop, aki a Microsoft korábbi alkalmazottja és egyben a Nokia vezére, a Microsoft egyik ügyvezetőjeként folytatja. 

 

Fotó: TechnoBuffalo

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.