Hirdetés

Végleg kivonul Japánból a Nokia



|

A finnek hamarosan beszüntetik az összes üzleti tevékenységüket a szigetországban.

Hirdetés

A Nokia igazgatói posztjának átvételekor Stephen Elop gyökeres változásokat ígért a cég életében, azonban senki sem gondolta volna, hogy az új vezér igazi vérengzést kíván rendezni. A kezdeti komoly leépítések még senkit sem leptek meg, ám pár hónapja a Windows Phone 7-re való átállás, a Symbian fokozatos kukába dobása, és a MeeGo elhagyása már sokaknál kiverte a biztosítékot.


Sajnos mindezek csak a legfontosabb változások, Elop ezen felül szép lassan a Nokia minden olyan üzletágától és részlegétől meg kíván szabadulni, amely közvetlen vagy közvetett módon nem termel mérhető hasznot. A Symbian fejlesztésének külső céghez való kihelyezése csak az első komoly lépés volt az úton, ezen felül pár napja a Messaging szolgáltatást is eladta a vállalat, ám vélhetően ezzel még koránt sincs vége a mókának.


Az utóbbi egy-két hétben sokat lehetett hallani még bezárt Nokia boltokról is: nem csak számos értékesítési pontot szüntetett meg világszerte a vállalat, de egyes országokban a webes áruházuk sem elérhető már. A legújabb áldozat a megszorítások struktúrájának ezen szintjén nem meglepő módon a japán kirendeltség, amely az utóbbi három évben „hagyományos" Nokiákat már meg sem próbált értékesíteni a szigetországban, kizárólag a cég Vertu márkajelzésű luxusmobiljainak forgalmazásáért volt felelős.


Ezen készülékek már csak július végéig lesznek hivatalos csatornán keresztül megvásárolhatóak az országban, ám maga a kirendeltség még az év végéig működhet a garanciális javítások, és egyéb ügyes-bajos teendők elvégzése céljából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.