Hirdetés

Végre az iPhone-okra is megérkezhet az androidos mobilok régi extrája



|

Az iPhone 14 Próval debütálhat a mindig aktív kijelző.

Hirdetés

A Nokia már a 2009-es 6303-mal elhozta a mindig aktív kijelzőt (Always on Display), később pedig az androidos gyártók is felkapták a technológiát, amely így napjainkra alaposan lerágott csontnak számít a robotos térfélen. Az Apple azonban továbbra sem tette le mellette a garast, holott a szivárogtatók már a tavaly debütált iPhone 13-ba is nagyon várták a funkciót.

Jobb híján most a feltehetően szeptemberben érkező iPhone 14-széria tűnik az aktuális befutónak, az eddigi pletykák alapján pedig nagyjából körvonalazódni látszik, hogy miként fest majd a cupertinóiak mindig aktív kijelzője.

Hirdetés

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy az Always on-kompatibilis panel valószínűleg csak a drágább modellekbe, vagyis az iPhone 14 Próba és Pro Maxbe érkezik, már ha tényleg ez az év hozza el a megoldást. Erre utal, hogy a MacRumors szerzője, Steve Moser nemrég  az Xcode 14 beta 4 Simulatorban szúrt ki egy képkockát, amely az Always on Displayt mintázhatja.

Az alább beágyazott Twitter-posztjában bal oldalon láthatjuk a mindig aktív üzemmódot, amely halványan derengő feliratokkal és a textúrák eltüntetésével spórol az energiával (az utóbbihoz a bálna emojit kell összehasonlítani a jobb oldali képpel). A poszthoz egy fejlesztő is hozzászólt, aki egy Tim Cook-portréval illusztrálta, hogy az Always on megjelenítés a fotókat is fekete-fehérben mutatja.

S ha már szóba került az energiatakarékosság, korábban több forrás is úgy jósolta, hogy az iPhone 14 Pro-szériában LTPO OLED kijelzők dolgoznak majd, amelyek akár 1 Hz-ig is le tudják húzni a képfrissítési rátát, szemben az iPhone 13-as megjelenítők 10 Hz-es minimumával. A feltételezés már csak azért is adja magát, mert az Apple Watch is ezt a technológiát használja.

A harmadik értesülést pedig a 9to5Mac szállította, akik az iOS 16 negyedik bétájából kibányászott információk alapján arra számítanak, hogy az Apple az összes gyári háttérképből készít egy lebutított, "alvó" változatot, amely csak az Always on üzemmódban jelenhet meg, méghozzá a következő módon:

Egyelőre nem tiszta, hogy ez miként viszonyul majd a cikk elején említett fekete-fehér karakterekhez és fotókhoz, de az is lehet, hogy valójában két külön lehetőségről beszélünk. Az mindenesetre biztos, hogy sosem adódott még ilyen jó alkalom a régen várt mindig aktív kijelző bevezetésére, hiszen a cupertinóiak már jó előre beharangozták, hogy az idén megjelenő iOS 16-ban teljesen átszabják az iPhone-ok záróképernyőjét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.