Hirdetés

Végre Intel x86-on is támad az Android



|

A lapkagyártó nem adta fel a mobiltelefonos álmait.

Hirdetés

Régóta közismert tény, hogy az Intel meg kívánja törni az okostelefonok piacán az ARM-architektúra hegemóniáját, ám ez eddigi fáradozásaik nem voltak túlságosan gyümölcsözőek. Alapvetően két fontos problémával küzd a vállalat: egyrészt az x86-os processzoraik a rivális platform tagjaihoz képest nagyon sokat fogyasztanak, másrészt nem volt megfelelő operációs rendszer, amellyel piacra kerülhettek volna a központi egységeikkel szerelt mobilok.

 

 


Természetesen a cég folyamatosan dolgozott ezen problémák megszüntetésén, erőteljesen optimalizálták a hardvereik fogyasztását, és a Nokiával szövetkezve belevágtak a MeeGo fejlesztésébe is. Sajnos a finnek az év elején a Windows Phone 7-es üzlet miatt felhagytak a közös szoftveres projekt istápolásával, ezzel komoly fejtörést okozva az Intelnek.


Szerencsére a lapkagyártó céget nem kell félteni: mint tegnap az IDF-en kiderült, sikerült szövetséget kötniük a Google-lel, így az Android következő verziói már az Intel x86-os platformjára is elkészülnek majd, méghozzá egy időben a hagyományos ARM-es változattal. Részleteket egyelőre nem kaptunk az ügylet elsőre nem egyértelmű pontjairól, és kérdéses, hogy mi lesz a MeeGo sorsa az új környezetben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.