Hirdetés

Véletlenszerű hívásokat indít a Google Pixel 6 és a Pixel 6 Pro



|

Újabb kellemetlen hiba bosszantja a felhasználókat.

Hirdetés

Nem alakul a legfényesebben az októberben bemutatott Pixel 6 és Pixel 6 Pro rajtja. Egyesek az ujjlenyomat-olvasó sebességére panaszkodnak, mások a kijelző villogását tapasztalják, most pedig egy rendkívül kínos hiba ütötte fel a fejét a Google saját fejlesztésű telefonjain.

A készülékek ugyanis véletlenszerű telefonhívásokat indítanak a névjegyzék alapján, látszólag bármiféle utasítás nélkül.

Hirdetés

A probléma egy néhány napja megosztott reddites bejegyzés nyomán kapott nagyobb figyelmet. A poszt hozzászólóinak többsége szerint a hívásokat a Google Asszisztens indítja, akár akkor is, ha síri csend van a telefon körül, vagyis nincs olyan hangparancs, amit félreérthetne az algoritmus.

A 9to5Google csapata egy YouTube-videóban járt utána a dolognak, és arra jutott, hogy az új Pixelek esetenként rosszul értelmezik a feloldás után kapott első hangutasítást, ami véletlenszerű hívásindításhoz vezet. Ez persze nem magyarázza, hogy miért telefonálgatnak saját szakállukra a lezárt készülékek.

Ennek oka az "Assistant responses on lock screen" funkció lehet, melynek engedélyezésével a lezárt telefon is folyamatosan pásztázza a környezetét a hangparancsok után. Némelyek szerint a Google Asszisztens ilyenkor félreértheti a beérkező hangfoszlányokat, az Android Police szerzője, Artem Russakovskii viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy akkor jön elő a hiba, ha a felhasználók letiltják a mikrofont, és az algoritmus magától kezd "találgatni" a teendője után.

A Pixel 6 és Pixel 6 Pro vásárlók számára jó hír, hogy a jelek szerint szoftveres eredetű lehet a hiba, vagyis jó eséllyel orvosolható egy későbbi frissítéssel. Addig is pedig a rakoncátlankodó készülékek újraindításával érdemes próbálkozni, egyes felhasználók szerint ugyanis ez ideig-óriáig megoldhatja a gondot.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.