Hirdetés

Videó: natív Android az iPhone-on



|

Talán mégsem kell lemondani a Flash-ről az almás cég telefonján.

Hirdetés

Nagyjából egy éves kihagyás után újra feléledni látszik a Linux on iPhone projekt: nemrég kikerült egy hosszabb videó, amelyen a planetbeing nicknevű fejlesztő bemutatja élőben, hogy is működik ez az egész.

 

 

Mint látható, még meglehetősen sok munka vár rá, és az üggyel szimpatizáló fejlesztőkre: egyelőre nem minden funkció használható, és a meghajtók sem tökéletesek - ez pedig rányomja a bélyegét a komplett teljesítményre. Ráadásul jelenleg csak a 2G-s iPhone-on működik a rendszer, elsősorban a már említett driverek hiánya miatt.

 

Ettől eltekintve a megoldás meglehetősen kulturált: az iBoot nevű bootloader segítségével az Android, és az eredeti iPhone OS jól megfér egymás mellett. Sajnos akad még egy apró hardveres bökkenő is: a Google operációs rendszerét futtató mobilok előlapján legalább három gombnak kell lennie, míg az iPhone-on csak egy van. Ez jelentősen rontja a használhatóságot, a megoldás valószínűleg a virtuális billentyűk bevezetése lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.