Hirdetés

Videochattel jön az Android 2.3.4 (frissítve!)



|

Az új GTalk már nem csak szöveges üzenetek küldésére alkalmas.

Hirdetés

Tegnap két fontos bejelentést is tett a Google a hivatalos mobilos blogján: az elkövetkező hetekben a Nexus S-re meg fog érkezni a főként hibajavításokkal újító Android 2.3.4 operációs rendszer, és vele együtt a GTalk csevegőkliens legfrissebb változata.

 

GTalk (Google Android 2.3.4)
GTalk (Google Android 2.3.4)


Az alkalmazás ettől verziótól kezdve támogatja a videochatelést is, ezen funkció eddig hiányzott az operációs rendszer repertoárjából, bár külső fejlesztésű programokkal természetesen megoldható volt a probléma. A nagy rivális Apple FaceTime-jától eltérően a ropogós GTalk nem csak Wi-Fi, hanem 3G/4G-hálózatokon keresztül is működőképes.

 


A program kényelmi funkciói közé tartozik, hogy például videocsevegés közben lehetőség van üzeneteket is küldeni, hivatkozások esetén azok megnyithatóak. A GTalk háttérbe küldött állapot esetén az erőforrások kímélése miatt megszakítja a videokapcsolatot, ám beszélgetni továbbra is lehet a partnerrel. Mint fentebb említettük, az alkalmazás heteken belül elsőként a Nexus S-re lesz elérhető, a közeljövőben pedig a friss operációs rendszerrel együtt számos készülék fogja megkapni.


Frissítés: időközben a Google elérhetővé tette a javítást az I9020T jelzésű, eredetileg csak az észak-amerikai piacra szánt modellre, amely elvétve nálunk is kapható. A 12 megás ZIP innen tölthető le, magát a frissítési folyamatot manuálisan kell elvégezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.