Hirdetés

Videón a Windows Phone 8.1 Cortana asszisztense



|

Már az első indításkor személyes információkat kér a rendszer.

Hirdetés

Az április elején megrendezendő BUILD 2014 konferenciáján két fontos szoftvert fog demonstrálni a Microsoft: az egyik a Windows 8.1 Update 1 tavaszi megafrissítés, a másik pedig a Windows Phone 8.1 lesz. Ugyan mindkét rendszer rengeteg végfelhasználói szempontból fontos csiszolást fog kapni, ám a legnagyobb érdekességnek az utóbbi Cortana (a Halo játéksorozat egyik karaktere) névre hallgató Siri és Google Now riválisa ígérkezik.
 

Hirdetés


Tegnap este az Unleash the Phones mobilos portál nagy meglepetéssel szolgált, ugyanis elérhetővé tettek egy videót a mobilos operációs rendszer Cortana asszisztenséről. Sajnos teljes mértékben nem sikerült demózni a tudását, hiszen a szivárogtató feltehetően nem szerette volna felfedni a kilétét, azonban ez is több a semminél.
 


A Cortana használatához nem meglepő módon be kell jelentkezni a Microsoft-fiókba, az első beállításakor a szoftver személyes érdeklődési körökkel kapcsolatos kérdéseket tesz fel. Ezek után a riválisoktól megszokott módon kérdezni lehet a Windows Phone 8.1 újdonságától, amely az idő elteltével a meglévő felhasználói információkat figyelembe véve finomítani próbál a válaszain.


A jelek szerint a Cortana prezentáció szempontjából inkább a Sirihez van közelebb, ugyanis a Google Now-tól eltérően nem próbálja proaktív módon információkkal elárasztani a felhasználót.


(Forrás: WinBeta)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.